Over ons


Noord Nederlandse Hop is in 2018 ontstaan uit een samenwerking tussen brouwerij Maallust in Veenhuizen en de PI Veenhuizen.
Henk Timmerman van Brouwerij Maallust bracht hopteler Fokko Prins in contact met elkaar en zo ontstond er een samenwerking waar machines werden gedeeld en bepaalde werkzaamheden aan elkaar werden uitbesteed. 

In 2020 is de exploitatie van het veld overgedragen van de PI Veenhuizen naar De Eerste Wijk waar Fokko nu het meeste werk verricht.

De Eerste Wijk

De Eerste Wijk is een agrarisch bedrijf in Veenhuizen, Drenthe bestaande uit sectoren LandbouwKwekerij en Groenvoorziening.
  Hier werken uiteenlopende doelgroepen, studenten en meerdere vakmensen.
Het bedrijf is het oudste en grootste sociale agrarisch bedrijf van Nederland. 

 

Fokko Prins

Na zijn opleiding aan de Landbouwschool ging Fokko aan het werk als ZZP´er. Hij werkte toen vooral voor loonbedrijven en aannemers.
In 2015 begon hij, kleinschalig, zijn hobby als hopteler in eigen tuin. Drie jaar later, in 2018, was hij al zo ver dat hij begon op een groot veld. Inmiddels is hij dé hopman bij de Eerste Wijk en verantwoordelijk voor de teelt. Dit houdt in: bepalen wanneer er wordt bemest, het maken van het gewasbeschermingsplan, het plannen van de grondwerkzaamheden en bepalen wanneer er wordt geoogst. 

Foto´s